Geri Kazanılmış Metal Boru ve Levhalardan Barınak

STC Arquitectos, Arjantin şehrine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bir bölge olan La Paisanita’da 60 metrekarelik küçük bir konut tamamladı. Proje, yüksek ağaçlar ve bitki örtüsüyle çevrili dik bir yamacın tepesinde konumlanıyor. Mimarlar, “Malzeme seçimi, teknolojik sürdürülebilirliği yerel iklime güçlü bir adaptasyon ve düşük çevresel etki ile birleştiriyor” biçiminde ifade ediyor.

“Refuge” isimli yapı, STC arquitectos’un geri dönüştürüp, işlediği kullanılmayan malzemelerle inşa edilmiştir. Bina üç ana unsurdan oluşmaktadır; açık hava terasının yanı sıra iç mekan yaşam alanını da kaplayan ve gölgelik görevi gören büyük bir metal çatı; bir mutfak/yemek odası, yatak odası ve banyodan oluşan bir metal kutu ve engebeli araziyle uyumlu biçimde; geri kazanılmış okaliptüslerden yapılmış bir ahşap platform.

Yıkım alanlarından elde edilen 84 mm’lik petrol boruları, projenin ana yapı elemanlarından biridir. Yapının dış kaplaması ve gölgelik için geri dönüştürülmüş oluklu metal levhalar kullanılmıştır. Proje, saha koşullarına uyum sağlayan, ekonomik ve bakımı kolay farklı malzemeleri yeniden kullanan sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.

Haber Kaynağı