Sürdürülebilir Oyun Evi

İngiltere merkezli Koto, hem çocuklar hem de yetişkinler için esnek, yarı açık bir alan olarak ‘ilo playhouse’u tasarladı. İskandinav kabinlerinin sadeliğinden esinlenen konsept, zarif ama çarpıcı bir form oluşturmak için geleneksel ahşap yapılara çağdaş bir dokunuş getiriyor. El yapımı olan tasarım, bir bütün olarak veya imalatçılar tarafından yerinde kurulmaya hazır panellerle teslim edilir.

Oyun evinin yapısı, iç ve dış mekan arasındaki sınırı bulanıklaştırmak ve dış çevreyle bağlantıyı sağlamak üzere üç tarafı çevrili biçimde tasarlanmıştır. İçeride, okumak veya oyun oynamak için kullanılabilir ve çocukların hayal güçleri ve gelişimlerini teşvik etmeyi amaçlayan bir alan mevcuttur. Kompakt bir yer sağlamanın yanı sıra, yapılar yerel kaynaklı karaçam kerestesi, geri dönüştürülmüş kauçuk zeminler ve doğal boya ve cilalar kullanılarak sürdürülebilir öğelere de yer vermektedir.

Haber Kaynağı