İleri Dönüşüm IHA Konutu

Doğal malzeme kullanımında uzmanlaşmış bir mimarlık firması olan Wallmakers, Hindistan’ın Kerala eyaletinde iki katlı ‘IHA Konutu’nu tasarladı. Çelik çubuklarla güçlendirilen bambu, mülkün girişi olarak işlev gören merdiveni desteklemek için kullanılmıştır. Bu alan, dinlenme ve rahatlama için de kullanılan korunaklı bir dış ortam sağlar. Binanın tuğla cephesini oluşturmak için ağırlıklı olarak nemli topraktan yapılan sıkıştırılmış toprak bloklar kullanılmıştır.

Konfigürasyon sadece görsel oyun yaratmakla kalmaz; aynı zamanda geniş bir havalandırmaya izin vererek kesintisiz bir hava akışı sağlar. Wallmakers tasarımının diğer ayırt edici kısmı ise cephenin kilit unsuru olarak dönüştürülen çamaşır makinesi taban plakalarının kullanılmasıdır. İç mekan olabildiğince minimal ve sade bir tasarıma sahiptir. Mobilyalar sökülmüş ağaçlardan, atık odunlar ise kereste fabrikasından elde edilmiştir. Yağmur bölgede yaygın olduğu için, mimarlar sahada kullanım amacıyla suyu toplama yollarını düşünerek; yağmur suyu toplama tankının üzerindeki araziye bir gölet entegre etmiştir.

Haber Kaynağı