Pasif Hsu Evi

Epiphyte Lab, mimariyi çevresindeki ekolojinin doğal bir parçası olarak gören Pittsburgh tabanlı bir uygulama merkezidir. Epiphyte Lab “tüm türlere empati ile” mottosuyla hareket eden bir mimarlık anlayışına sahip olup; çalışmaları disiplinler arası iş birliğine dayanır ve araştırmalarını doğrudan binaların dokusuna dahil etmek için “tasarım ve bilim arasında” faaliyet gösterir.

Stüdyo, üretken tasarımının yanı sıra bilgisayar simülasyonları ve analizini kullanarak, “en verimli ve değerli” malzeme kaynaklarını korumaya çalışırken, enerjiyi en verimli şekilde tüketecek şekilde optimize edilmiş binalar yaratmaktadır. Bu yaklaşım, 2010 yılında Upstate New York’ta tamamlanan ve ısıyı en verimli şekilde yakalamak ve iletmek için tasarlanmış, beton bir kütle duvara sahip Hsu House’da görülebilir. Proje pasif tasarım kriterlerine göre tasarlanmıştır, yani binanın konumu ve iklimi göz önünde bulundurulmuştur. Güneş enerjisinden faydalanmak için harici elektrikli veya mekanik ekipmanlar kullanmak yerine güneş enerjisi iç mekanı doğal olarak ısıtmak veya soğutmak amacıyla kullanılmıştır.

Haber Kaynağı